Nyblivna domare i TUSS

Igår söndag den 26/5 så samlades 7 tjejer från tuss tillsammans med mig, Bupe och domarutbildaren Lasse Ekeryd på balderskolan för att genomgå första domarutbildning.

Fullt fokus i salen

Från 15.00 till ca 17.30 gick Lasse igenom reglerna och pratade om hur man ska vara som domare till barn, att viktigaste är att alla har roligt och att man är rättvis och vilka fördelar det finns med att vara domare som tex gratis fika efter matcherna, något som fick allas ögon att bli stora. Efter det gick vi ut och provade på lite hur man ska blåsa i pipan och hur man ska se ut när man tar ett beslut, där pondus var i fokus!

En väldigt rolig kväll där vi fick lära oss mycket nytt och ha roligt!

Domarutbildning är något som vi erbjuder alla tjejer i TUSS att få genomgå då man både får ännu en väg in i fotbollen och i utbildningssyfte!

Nya domare efter utbildning tillsammans med utbildare Lasse

Nu har vi alltså 7 stycken spelare i Tuss som också är kvalificerade till att döma fotbollsmatcher upp till 7-manna! Så stort grattis till tjejerna och ett stort tack till Lasse som kom och höll i en lärorik och rolig utbildning!

/Jessica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *