Sunnanås damjuniorer och TUSS äldre i en spännande match!

Hej, igår var det inget annat än match som stod på schemat för TUSS äldregruppen i samspel med Sunnanås damjuniorer och det är inte första gången lagen står på samma plan.

Uppvärmning!

I höstas möttes lagen utomhus och slutställningen kanske inte blev det mest minnesvärda utan snarare att få spela match, iklädd matchtröja och med en riktig domare på plan. Igår sammanstrålade båda lagen igen. Dock inte som motståndare utan för att spela en mixad TUSS/damjun-match. 5 tjejer från damjuniorerna Sunnanå SK var med och från TUSS deltog 13 tjejer.

Avspark!

”Vi delade på antalet tjejer i TUSS så att hälften spelade med gula och hälften med blåa. Likadant blev det för damjuniorerna. På så sätt fick spelarna chansen att lära av varandra.” Säger Linnea Nilsson-Waara, tränare i TUSS.

Tränare Jocke Lindström håller med om att mixa lagen var positivt.
”Kul att se att tjejerna i damjuniorerna visade bra ledaregenskaper – bra att ha med sig både på planen, skolan och kommande jobb. Sen är det naturligtvis roligt att se tjejerna ha kul tillsammans och vara taggade och säkert lite nervösa.”

Matchen spelades inomhus enligt futsalregler. Klara L var inhyrd som domare och skötte sig strålande då hon också såg matchen som ett bra utbildningstillfälle för tjejerna att få lära sig futsalreglerna.

2×20 minuter var matchtiden. Efter första halvlek ledde blåa laget med 3-2. I andra halvlek kvitterade gula laget och ställningen var 3-3 ända till sista minuterna av matchen då Mariam A avgjorde till de blåas fördel.

Båda lagen var väldigt nöjda med matchen. Även tränarna Åsa och Linnea hyllade lagens insats för bra inställning och cred till damjuniorerna som höll i både uppvärmning och nedjogg.