Summering av vårterminen

Ja, var ska man börja!? Mycket har hänt sedan vi fick besked från Allmänna arvsfonden om att TUSS-projektet kommer att kunna fortsätta. I januari 2018 träffades styrgruppen för ett första möte. 

Deltagare i äldregruppen får information om projektet TUSS. De är med och planerar aktiviteter och innehåll i projektet. Foto: Åsa Berglund.

 

Men först en kort beskrivning av projektets bakgrund

TUSS har funnits sedan 2016 och startades upp via initiativ från bland andra eldsjälarna Inger Arnesson och Margareta Eldeborn-Zetterlund med flera. Då bestod gruppen av lågstadieelever från Tuböleskolan på Anderstorp. Projektet blev väldigt lyckat med många fotbollstimmar och nöjda tjejer. Efterfrågan om att starta en äldregrupp dök upp och under våren 2017 blev denna grupp verklighet.

För att få möjlighet att fortsätta och framför allt att utveckla projektet ansökte Sunnanå SK om finansiell stöttning från Allmänna arvsfonden. I december 2017 kom beskedet att projektets ansökan blev beviljad och kan därmed få fortsätta sin verksamhet under två års tid. Från 1 januari 2018 har verksamheten varit igång/fortsatt och tjejerna har tränat och haft regelbundna träffar.

Rekryteringar

I april anställdes Linnea Nilsson-Waara som projektsamordnare för TUSS. Erik  Altin som redan jobbar för Sunnanå SK kansli anställdes på 20% för att arbeta med administration och utbildningar. Åsa Berglund klev in som tränaransvarig för äldregruppen, medan Inger och  Maggan är tränaransvariga för yngregruppen. Våra senaste tillskott till TUSS-staben är Bupe Okeowo och Jessica Sikström. Bupe har startat sin anställning från juni och Jessica påbörjar sin anställning i augusti. Ekonom är Anneli Sundqvist. Med dessa personer känns det som att vi har en stark startuppställning för att driva och utveckla TUSS-projektet framåt.

Åsa Berglund har många säsonger bakom sig inom Sunnanå SK. Nu kliver hon in som tränaransvarig för äldregruppen. En stark värvning till TUSS-staben. Foto: Linnea Nilsson-Waara

 

Aktiviteter och träffar med tjejerna

Under våren har vi, förutom haft regelbundna fotbollsträningar, även träffats i ett planeringsmöte per grupp. En förutsättning för att bedriva ett Arvsfondsprojekt är att målgruppen (i detta fall tjejerna) är delaktiga i planering. Bland annat har vi varit till Västra Lillträsket och fiskat. För många av tjejerna var det första gången de fiskade. I yngregruppen anordnade Inger och Maggan en våravslutning med lekar och glasskalas.

På äldregruppens våravslutning fiskade vi i Västra Lillträsket. För många av tjejerna var det första gången. Lyckan var total! Foto: Linnea Nilsson-Waara

 

Här får tjejerna lära sig att hantera kniv och att använda tändstål för att göra upp eld. Foto: Linnea Nilsson-Waara

 

Framtid

Denna vecka (26) pågår Landslagets fotbollsskola för TUSS yngregruppen. Till hösten kommer äldregruppen att erbjudas ett Summer Camp (fotbollsläger). Ytterligare aktiviteter är ledarutbildning för tjejerna, gym, ”prova-på-idrotter” på idrottens dag, se damallsvensk fotbollsmatch, utbildning via SvFF för ledare inom olika föreningar, musik, gruppdynamikövning via Röda Korset med mera. Våra projektlotsar kommer att fortsätta vara ute på skolorna. Som ni kan läsa kommer hösten att bjuda på många roliga aktiviteter.

Vi från TUSS-staben önskar alla en fin sommar och på återseende i augusti.

Fotboll ger så mycket mer än bara rörelse. Gemenskapen man får i ett lag och allt man får lära sig har man med sig livet ut. Foto: Linnea Nilsson-Waara

 

Hälsningar,
Linnea

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *